9 +1 tip om de dag te plukken in B&B Carpe Diem !

 1. Pluk de dag in een dorpje aan het Gardameer op een steenworp van Bed & Breakfast Carpe Diem. Plan een bezoekje in de voormiddag en geniet op een strandje in de namiddag.IMG_4308Sirmione, de parel van alle schiereilanden en alle eilanden.

  FullSizeRender (8)Gamaica beach, Sirmione.

 2. Kom tot rust in de Morenische heuvels en ontdek Solferino. P1070296 (640x480) OLYMPUS DIGITAL CAMERALandschap, Morenische heuvels ten zuiden van het Gardameer. Vista Torbiera 2 (1024x768)De Rocca van Solferino weerspiegelt zich in een veenmeertje.
 3. Geniet ook op gastronomisch vlak. Op loopafstand van Bed & Breakfast Carpe Diem bevinden zich heel wat eetgelegenheden: gelateria, bars, pizzeria’s, trattoria’s en gezellige restaurantjes. P1050142 (1024x768)Antipasti om met te starten.FullSizeRender (9)Capunsèl, lokaal gerecht van Solferino.IMG_5972Bigoli al torchio met eendenragout. FullSizeRender (5)Pizza met een prachtig uitzicht. FullSizeRender (4)Een ijscoupe als dessert.
 4. Relax in waterpark La Quiete op slechts 4 km van het Bed & Breakfast.   Alle gasten van Carpe Diem krijgen er een super korting !Dolce far niente of zalig niets doen. Waterpark La Quiete is de “place to be” voor gezinnen met kinderen.
 5. Bezoek de kunststeden Verona, Mantova, Brescia of maak een daguitstap naar Milaan of Venetië. Verona, op 45 km, is de stad van Romeo en Julia.Mantova, op 35 km, was in 2016 de culturele hoofdstad van Italië. Brescia, op 40 km, is de stad waar de Mille Miglia start.
 6. Shop in de outlets Franciacorta Outlet Village en Mantova Outlet Village, in een van de vele winkelcomplexen waaronder het nieuwe Elnòs Shopping Center, het Leone Shopping Center, La Grande Mela of in de boetieks en de typische winkeltjes in de steden.  
 7. Verken de streek per fiets.  Begeleid of niet met een mountainbike of e-bike.  De MN5, de Ciclovia Morenica del Garda en de EuroVelo 7 passeren beiden in Solferino. Ook de fietsroute van Perschiera del Garda naar Mantova is een aanrader.
 8. Ga eens op stap met gastvrouw An die ook gecertificeerd reisleidster is.  Ze vertelt je persoonlijk de geschiedenis van de Slag van Solferino en San Martino en het ontstaan van het Rode Kruis. Cultuurliefhebbers leidt ze graag rond in de stad Brescia en in alle musea van Brescia Musei. Rondleiding in Solferino. Begeleid bezoek in het Nederlands aan het Museo di Santa Giulia in Brescia.
 9. Doe mee aan de meertalige Bookcrossing. Op verzoek wordt een boek onder jouw hoofdkussen gelegd dat je mag meenemen op voorwaarde dat jij er een achterlaat voor de volgende gast. En nog een extra tip die spreekt voor zich: geniet van elk moment en pluk de dag ! Meer info vind je op de website van Bed & Breakfast Carpe Diem.  

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.