Wafelkoekjes met Nutella

Kan jij ook niet weerstaan aan Nutella ?  Speciaal voor jou een receptje ter gelegenheid van de Wereld Nutella Dag. 9iy4qw world-new Recept Ingrediënten voor 24 koekjes 500 ml verse slagroom 380 g bloem 350 g poedersuiker 10 g vanille extract 1 theelepel kaneelpoeder 16 g maïzena Nutella voor de garnering Bereidingswijze

Waffle-sandwich-alla-nutella_Seq1Foto GialloZafferano

Doe de room in de kneedmachine of in een kom (1) en voeg er het vanille extract bij (2).  Klop de room half stijf op met de kneedmachine of met de garde (3) tot je een gladde textuur bekomt.

Waffle-sandwich-alla-nutella_Seq2Foto GialloZafferano

Zeef de bloem en de poedersuiker (4) in een apart kommetje, doe er de maïzena (5) en het kaneelpoeder (6) bij en meng deze vier ingrediënten.

Waffle-sandwich-alla-nutella_Seq3Foto GialloZafferano

Voeg het verkregen mengsel geleidelijk aan bij de half opgeklopte room (7) en meng het met een spatel tot een dik geheel (8).  Verwarm de panini-grill en doe er één à twee eetlepels deeg op (9).

Waffle-sandwich-alla-nutella_Seq4Foto GialloZafferano

Strijk het deeg uit met de achterkant van een lepel tot een dikte van enkele millimeters (10). Sluit de grill en laat het mengsel bakken tot het goudbruin is aan een kant.  Keer het vervolgens om en bak ook de andere kant goudbruin (11-12).

Waffle-sandwich-alla-nutella_Seq5Foto GialloZafferano

Verwijder het nog warme (om te verkomen dat het te hard zou worden en zou breken) gebakken deeg en leg het op een snijplank.   Snij met behulp van een vormpje ronde schijfjes uit het deeg en leg die apart (13).  Ga zo verder tot het deeg op is.  Assembleer nu de koekjes.  Doe op elk schijfje een lepeltje Nutella (14) en leg er een ander schijfje bovenop (15).

De wafelkoekjes zijn klaar !

Buon appetito ! Bron en foto’s: GialloZafferano

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.