Een nieuw jaar, een nieuwe start, een nieuwe blog !

Er wordt wel eens gezegd dat je een plaats pas echt kent na een confrontatie met de lokale bevolking.  Wat zijn hun culinaire specialiteiten, wat zijn hun gebruiken en gewoontes, wat zijn hun favoriete plekjes ? Al 14 jaar woon ik in Solferino in de Garda heuvels en wat ben ik nu eigenlijk een Vlaamse Solferinese of een Solferinese Vlaamse ?  Persoonlijk voel ik mij deel uitmaken van de Solferinese bevolking en houd ik enorm veel van mijn dorp. Na jaren van toerist in eigen streek ben ik er klaar voor om jullie te laten kennis maken met het minder gekende Gardameer en zijn omgeving. Vanuit mijn eigen ervaring en passie voor dit gebied geef ik jullie graag informatie over het territorium, de cultuur, kunst en geschiedenis,  de folklore, de gastronomie, de natuur en deel ik nuttige insider tips en weetjes. Slow & More is mijn leuze, traag en met passie mijn keuze. Slow staat voor rustiger aan, weg uit de drukte,  langzamer, groener, dichter bij de natuur, terug naar de oorspronkelijke keuken en tradities, kortom: de nodige tijd nemen om van dit alles zoveel mogelijk te genieten. More is niet alleen mijn hartstocht, maar verwijst vooral naar wat is er nu nog meer dan het Gardameer.  In de nabijheid van het meer, vaak slechts op enkele kilometers, liggen pareltjes van steden, karakteristieke  kleine dorpjes, prehistorische sites, boeiende musea en worden er unieke  plaatselijke evenementen georganiseerd. Hadden jullie het graag ook zelf beleefd ?  Ik bied jullie ook de mogelijkheid om onder mijn begeleiding samen de streek te verkennen, te ervaren en  zijn verdere geheimen te ontdekken. Een dagexcursie, een korte of langere meerdaagse trip, een culinaire tour,  een kookcursus of gewoonweg een wandeling door de natuur,…  jullie hoeven enkel nog maar te kiezen. “Io sono pronta e voi ?” Ik ben er klaar voor, jullie ook? An Beirens OLYMPUS DIGITAL CAMERA  

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.