L ’amore va in vacanza, de liefde gaat op vakantie !

Beautiful heart of red rose petals on wooden table close-up

Valentijn is de ideale gelegenheid om er samen even tussenuit te knijpen.  Wat dachten jullie van een 3 daagse romantische vakantie om de steden Verona, Brescia en Mantova te ontdekken ? 

Wij stellen het volgende programma voor. 14 februari: Brescia in Love

Image (8)Op vrijdag 14 februari ontdekken we de schoonheid, pracht en splendeur van Brescia met een professionele stadsgids (Engelstalig).  Een originele rondleiding waarbij liefde, emoties en romantiek centraal staan.   We maken kennis met het historisch centrum van de stad en de gids loodst ons door de eeuwen heen van de Romeinse tijd tot de barok. We lunchen samen in de stad en kunnen in de namiddag zelf op pad gaan om nog andere ontdekkingen te doen of gewoon gezellig te kuieren in het centrum. In de late namiddag brengt een minibusje ons gezamelijk naar Bed & Breakfast Carpe Diem in Solferino, gelegen in de Garda heuvels, de ideale uitvalsbasis voor onze vakantie. ’s Avonds genieten we van een romantisch Valentijndiner in een lokale trattoria in Solferino.

B&B Carpe Diem

15 februari: Verona in Love

Na een uitgebreid ontbijtbuffet rijden we met het minibusje richting Verona, de liefdesstad  bij uitstek. Tijdens de happening Verona in Love draait in de stad alles rond de liefde, un Cuore da scoprire of betoverende kraampjes met traditionele specialiteiten en evenementen rond muziek, kunst en cultuur. Hartjes zijn alom aanwezig, van het balkon van Julia, Piazza dei Signori tot het Cortile Mercato Vecchio en op vele andere magische plekjes en doen de de liefde tussen Romeo en Julia herleven.    Er zijn heel wat mogelijkheden om te lunchen en we geven jullie graag nog extra tips. Het wordt een lange dag, maar het is zeker de moeite waard, want ’s avonds kunnen we proeven van het speciale liefdesmenu 2 Cuori a Tavola in een restaurant in de stad. Na het diner brengt het busje ons terug naar Bed & Breakfast Carpe Diem, waar we verder kunnen dromen van de liefde en van al het moois dat we gezien hebben. 

Image (6)

16 februari: Mantova in Love

Op zondag 16 februari na het ontbijt gaan we naar Mantova.  Een stadsgids, die tevens kunsthistoricus is,  begeleidt ons (in het Engels) tijdens een bezoek aan Palazzo Te, ook wel het eiland van lust en plezier genoemd.  Het was immers het lustslot, waar Federico II Gonzaga zijn geliefde Isabella Boschetti ontmoette.  De prachtige zaal, la Camera di Amore e Psiche vertelt ons het verhaal van Amor en Psyche aan de hand van erotische fresco’s. ’s Middags verwennen we onze smaakpapillen met heerlijke Mantovaanse gerechten.  Na de lunch hebben we de mogelijkheid om nog andere bezienswaardigheden te bezoeken, zoals de kerk van Sant’ Andrea, de Duomo, het Teatro Scienfico,  te shoppen of iets te drinken in een bar of in een pasticceria, een taartjeszaak. Wisten jullie trouwens dat de nieuwe verfilming van  Romeo en Julia grotendeels werd opgenomen in Mantova ?

Image (7)

Verliefd geworden op dit voorstel ?   

Meer informatie en details kunnen jullie bekomen door een e-mail te sturen naar   info@gardaslowandmore.com

One thought on “L ’amore va in vacanza, de liefde gaat op vakantie !

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.