Fietsen bij het Gardameer

Hou jij ook van fietsen op vakantie ? Het Gardameer en zijn omgeving vormen een waar paradijs voor fietsliefhebbers: van mountainbiketochten in de bergen voor de sportievelingen tot routes in de heuvels voor de recreatieve fietser. In Nederland en in België zijn we verwend en hoeven we maar de bewegwijzering van de fietspaden te volgen. In Italië, dat zoveel uitgestrekter is, gebeurt het wel eens dat je verloren rijdt of op grote drukke wegen terecht komt omdat er vaak niet voldoende signalisatie aanwezig is.  Daarvoor heeft het Team UBmajor de perfecte oplossing: zij begeleiden je graag tijdens fietstochten op pittoreske en minder bekende routes met adembenemende vergezichten in combinatie met proeverijen van wijn en lokale producten.  


Het UBmajor Team 
bestaat uit gekwalificeerd personeel dat de veiligheid voorop stelt en dat jou een fietservaring laat beleven die je niet snel zal vergeten. Ubmajor’s motto is immers: “Geniet van wat je omringt, beleef en sla deze ervaringen op in je geheugen en denk eraan, elke keer je ernaar verlangt.” Mijn zoon Tobia en ikzelf namen vorige zomer deel aan een fietstocht langs de Mincio rivier en denken nu nog vaak aan deze bijzondere ervaring. Je voelt meteen dat het Team UBmajor een jarenlange ervaring heeft en expert is in zijn vak.  Vooral de persoonlijke aanpak en het directe menselijke contact met elke deelnemer zorgen voor een meerwaarde.Francesco van Team UBmajor bracht ons niet alleen langs prachtige geheime plekjes – waar je normaal zou voorbijrijden – maar vertelde ons ook met passie over het Gardameer en het gebied langs de rivier.  In het dorpje Borghetto zorgde hij voor een aangename pauze in een van de barretjes met een romantisch uitzicht zoals dat alleen kan in dit unieke en mooie dorpje van Italië. We beleefden een echte wauw-ervaring en dachten zelfs dat het parcours eigenlijk veel te kort was.De fietsroutes
die het Team UBmajor uitstippelde, bevinden zich aan en in de buurt van het Gardameer.  Alle routes zijn uniek en worden zorgvuldig voorbereid en meermaals getest.  In elk fietsseizoen – van mei tot september – worden er bijna elke dag fietstochten aangeboden met verschillende moeilijkheidsgraden.  Bij Team UBmajor komt iedereen aan zijn trekken: van de minder ervaren fietser, families met kinderen tot de fanatieke mountainbiker.  Alle routes worden begeleid, je hoeft dus enkel de teamleader te volgen en te genieten van de fietstocht.


Een aantal fietstochten zijn vast geprogrammeerd, andere worden georganiseerd op aanvraag.  Vaste afspraken zijn: op woendag op ontdekking in het pittoreske Polpenazze en op donderdag een fietstocht in Sirmione, de parel van het Gardameer.  Op verzoek kan je op maandag een daguitstap maken en fietsen langs de Mincio rivier, Borghetto bezoeken, proeven van de lokale keuken om daarna te fietsen door Parco Giardino Sigurtà.  Op vrijdag is er de kasteeltour (op aanvraag) die je laat kennis maken met de middeleeuwse kastelen aan de westkant van het meer.

Er zijn nog veel meer routes: fietsen van San Martino della Battaglia naar Solferino of een tour in San Felice del Benaco. Getrainde mountainbikers kunnen de adrenaline voelen stromen tijdens een mountainbiketour op de Monte Baldo of tijdens en een fietstocht naar de Monte Pizzocolo. 
Nieuw in 2018 is de CarpeDiem Winetour die vertrekt vanuit Solferino en die speciaal gecreëerd werd voor alle gasten van Bed & Breakfast Carpe Diem. Hier alvast de première in het onderstaande filmpje.


Reserveer nu en 
1. Kies een datum of een parcours.
2. Noteer het uur en de plaats van vertrek.
3. Stuur gratis een pre-reserving naar info@ubmajor.com: dit is zowel mogelijk voor de route als voor het huren van een fiets.Bij het huren van een fiets gelieve de lichaamslengte door te geven (belangrijk voor de grootte van de fiets vooral bij kinderen).
4. Kom met jouw eigen fiets naar het startpunt (best vijftien minuten voor vertrek) en maak kennis met de tourleader.  Voor fietshuurders staan de fietsen klaar bij het vertrekpunt.
5. Luister zorgvuldig naar de beschrijving van de route en naar de uitleg over de verkeers- en veiligheidsregels tijdens de tocht.
6. Klaar om te vertrekken, de begeleider te volgen en vooral te fietsen en te genieten.

Meer  info:
Is het startpunt te ver van je verblijfplaats ?  Reserveer het UBmajor shuttle busje dat je rechtstreeks naar het startpunt van de tour brengt.
De begeleiders praten Engels en Italiaans.
Het is mogelijk om een extra verzekering af te sluiten zo niet fiets je op eigen risico. 
Ook alle accessoires : fietshelm, fietshandschoenen, enz. kan je huren bij UBmajor. 

Ga je toch liever zelf op pad bij Team UBmajor kan je ook gewoon fietsen huren: van mountainbikes tot e-bikes zowel mountainbikes als citybikes.  De fietsen worden elke dag gecontroleerd en zijn van superieure kwaliteit.

Super tip: de perfecte ervaring voor Teambuilding !   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *